piratenzenders radio

Webradio 192

Vrijeradio is een onafhankelijk Nederlan...

Muziek in de streektaal voor de regio No...

Radio de Vrijbuiter is een internetradio...

Radio Twenterand het Internetradio stati...Op Radio Schuimkoppen Online hoor je 24...

Radio Maico Internetradio, de muziekgiga...

Radio Libra is een piraten station, met ...

Radio Jolanda is een station dat zich ex...

Radio Holland Online

Radio Cobra draait overwegend Nederlands...

Power Radio Het station voor de Duits-, ...

Mascotte Radio de Internetpiraat met 24 ...

Malibu Radio is een Internet Station uit...

HollandsNL 24 uur per dag gezelligheid. ...Double Z Piratenradio is 24 uur per dag ...

Lekkere Muziek Voor U Iedere Dag Opnieuw...

Colorado FM voor een groet of verzoek zi...

Bonanza-Radio is een geregistreerd Neder...

Afwisselende Nederlandse muziek bij Ariz...

Angel Radio is een Belgische internetzen...

Angel Internetradio is een station dat v...Hier vindt u een selectie van radiozenders in het genre piraten muziek.

Piratenradio wordt veelal gekenmerkt door Nederlandstalige muziek. Tegenwoordig wordt ook veel Nederpop gedraaid op de Nederlandse radio. Het Hollandse product is sinds half jaren 90 weer helemaal in trek. De artiesten die scoren in de Nederlandse muziek zijn onderandere: Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Frans Bauwer, Thomas Berger, de 3 j's, Nick & Simon, Jannes en Jan Smit. André Hazes hoort nog steeds tot de meest populaire volkszangers ondanks dat hij is overleden. Een levenslied is een Nederlandstalig lied waarin eenvoud en herkenbaarheid voorop staan. Het lied, dat vaak licht sentimenteel is, richt zich in eerste instantie op de doorsnee luisteraar die geen uitgesproken muzikale of kunstzinnige ontwikkeling heeft. Zij die die ontwikkeling wel menen te hebben, kijken vaak op het levenslied neer. Vanwege de indruk van goedkoop effectbejag die het levenslied op hen maakt, gebruiken zij ook wel de badinerend bedoelde benaming smartlap

Een radiopiraat of zendpiraat is iemand die zonder zendvergunning uitzendt. Het meest bekend zijn de zeezenders die in de jaren '50 tot en met de jaren '90 vanaf schepen en installaties (zoals booreilanden) op de Noordzee buiten de territoriale wateren naar diverse landen uitzendingen deden. Latere zendpiraten zonden vaak vanuit geïmproviseerde studio's uit op regionale schaal. Naast de piraten die muziek uitzenden kent men ook piraten die enkel verbindingen proberen te leggen met andere piraten, net als de zendamateur maar dan zonder de benodigde vergunningen. Zendpiraten worden als een probleem beschouwd omdat ze reguliere radio-uitzendingen, of andere toepassingen van de ether, kunnen storen. Sommige luisteraars zijn daarentegen sterk aan zendpiraten gehecht, vaak omdat deze bepaalde soorten muziek uitzenden die naar mening van hun liefhebbers te weinig gewaardeerd wordt door de officiële radiostations. Ten tijde van de zeezenders was dit vooral de toen moderne popmuziek, later was het vooral het levenslied dat bij de piraten meer aan bod kwam. Tegenwoordig zijn er ook op het internet online (radio)piraten. Zij betalen geen auteursrechten aan de Buma, SENA of SABAM. Meestal zijn het een soort online jukeboxen waarbij je verzoekplaten uit een bestand kunt kiezen. Er zijn echter ook (al dan niet live) gepresenteerde (internet)stations, die zich al dan niet baseren op de zeezendernostalgie, maar wèl de auteursrechten betalen: Radio Waddenzee (1602 KHz middengolf en internet), Radio Mi Amigo 192, Laser Radio en Radio 192.

Vrije Radio wordt gemaakt door vrijwilligers op niet-commerciële basis zonder officiële toestemming (zendmachtiging). Verbindende element in de onderstaande Vrije Radio's is de interesse in "het vrije denken" en het bevorderen ervan. Vrije Radio's zijn over het algemeen wars van commerciële muziek en vormen een platform voor onafhankelijke muziek, artiesten, geluiden, dichters en dergelijke.Door het internet zijn de interesses van de Vrije Radio van lokaal en nationaal nu ook globaal geworden. Er zijn regelmatige relays/verslagen/samenwerkingsverbanden van/met gebeurtenissen/manifestaties waar dan ook ter wereld.

REALTONES

MP3 DOWNLOAD