house-music radio

Another slammin House channel this time ...

Shouted Fm - House - ShoutedBeats is the...

The best of House music at Revolutions H...

De House stream van Pure FM - Jij luiste...

Ibiza Global Radio - 24/7 live music fro...

Housetime FM supplies music for all enth...

Housetime FM supplies music for all enth...

House-Radio - specialized in different s...

GruvSonic's Hardstyle house music channe...

Deep & soulful house station with exclus...

Luister met DJ SURGELES naar HOUSE SIXTi...

Clubstation FM - House music for the you...Hier vindt u een selectie van radiozenders in het genre house muziek.

 

House is een stroming in de popmuziek die vanaf het einde van de jaren 1980 het dominante genre in de dansmuziek werd. House is snel, vanaf 120 beats per minute, en wordt gedomineerd door elektronische instrumenten. House kent vele stromingen. Hieronder vind u een aantal van de stijlen in het genre House.

Acid House is een muziekstroming die in de jaren '80 in Chicago ontstond. DJ Pierre van de groep Phuture ontdekte toevallig dat zijn Roland TB-303 synthesizer vreemde geluiden produceerde als de batterij leeg was. Met deze geluiden maakte hij de eerste Acid House tracks (of trax) in 1985. Als snel maakte het genre de oversteek naar Groot-Brittannië, waar in 1988 de tweede 'Summer of love' plaatsvond, met grootse openlucht 'raves'. De smiley werd het symbool voor de Acid House-subcultuur, en in die tijd kreeg het genre ook de vaste naam "Acid House".

Ambient is een muziekstijl geëvolueerd vanuit de synthesizer-popmuziek van artiesten als Brian Eno en Kraftwerk, en later ook vanuit de dance-wereld. Het is een rustige, lang uitgesponnen muziekstijl met elektronische instrumenten, waarbij men meer bezig is met het creëren van soundscapes dan met liedjes en composities.


Clubhouse is een substroming van house die zich voornamelijk kenmerkt door vrolijke melodieën en vocals. Ondanks deze vaak vrolijke melodie is het een stevigere vorm dan de house zelf, wat zich onder meer uit in een licht hoger aantal beats per minute (BPM). Begin jaren '90 van de 20e eeuw brak het genre door, bijvoorbeeld in de iT in Amsterdam, waar DJ Jean platen draait, en de Danssalon in Eindhoven.

Hardhouse is een muziekstijl die een van de hardere stromingen is binnen de house. De stroming draait om een combinatie van snelle beat, al dan niet afgewisseld met gevleugelde en spacey geluiden die in een ietwat zwaardere toon zijn dan bij de trance.

Hardstyle is een muziekgenre dat overeenkomsten vertoont met trance, hardcore en hardtrance. Hardstyle, ook wel hard dance, hard trance of hardbass genoemd, klinkt qua melodie en opbouw ongeveer als de moderne hardcore, maar is vaak ongeveer 30 BPM langzamer. Het gemiddelde tempo ligt tussen de 140 en de 150 beats per minuut.

REALTONES

MP3 DOWNLOAD